het ruikt hier naar liefde
Dag van de ambacht

De ambacht van geuren

Ambacht is het gebruik van handwerk voor het uitoefenen van een beroep. Van zwaar labeur tot de fijnste handelingen. Van robuuste voorwerpen tot eten of fijne juwelen. Of geuren. Want het maken van geuren is een echt ambacht. Het vraagt fijn handwerk, maar ook fijn neuswerk. Het is een echte vorm van vakmanschap, net zoals alle andere ambachten.

Het ambacht van de geurexpert en aromatherapeut

Anne Guffens is de geurexperte achter Begeuren®. Als kind raakte ze enorm gefascineerd door geuren. En het effect van geuren. Want geuren en emoties hangen heel nauw samen. En dat maakt het ambacht van geurexpert en aromatherapeut extreem boeiend. “Geuren ga je niet zomaar met elkaar mengen. Er komt veel vakkennis bij kijken. Welke aroma’s passen samen? Welke geurencombinaties hebben welk effect op de emoties van de mens? Welke verhoudingen moet je mengen? Jarenlang bijleren en ervaring opdoen. Dat is de basis voor het geurambacht. Hieruit groeien dan weer ambachtelijke producten zoals geursprays en geurkaarsen.” Kortom, geuren creëren is echt vakmanschap.

Ambachtelijke geuren in je onderneming

De juiste geur op de juiste plek. Dat is het motto van Begeuren®. De ambachtelijk samengestelde geuren zijn op natuurlijke basis. Geen chemische toestanden. Wel etherische oliën die recht uit de natuur komen. Deze geuren beïnvloeden de totaalbeleving in een ruimte. In een winkel doet de juiste geur de verkoop stijgen. In kantoren zien we dan weer een stijging van de productiviteit. En in de welzijnssector nemen de ontgeurders de oorspronkelijke geur weg en verspreiden we een andere geur. Dit bevordert het welzijn van iedereen die er werkt, verblijft of op bezoek komt. Het effect op de emoties en het gedrag van mensen maakt van geuren een bijzonder en heel boeiend ambacht. Rust brengen, troosten, energie geven, de focus vergroten. Met de juiste geuren lukt dit allemaal.

De geuren van ambachten

Ambachten zijn bijzonder. Hoe digitaal de tijden ook zijn, iedereen is gevoelig aan ambachtelijke producten. Ze zijn echt. Ze zijn authentiek. En hun geur wekt herinneringen op.

Denk bijvoorbeeld aan de typische geur van het vuur en gloeiend ijzer bij de hoefsmid. Of de geur van vers bewerkt hout in het atelier van de meubelmaker.

De geuren van ambachtelijke voeding zijn fenomenaal. Hoe heerlijk geurt het in de visrokerij en de koffiebranderij. En bij de ambachtelijke bakker. Geuren en smaken zijn sterk met elkaar verbonden. Het water loopt je in de mond.

De aroma’s die je op deze plaatsen ervaart zijn authentiek. Ze prikkelen veel meer zintuigen dan enkel je geur. Net daarin ligt de passie van Begeuren®.

Contacteer Begeuren voor het perfecte geursysteem en verbeter sfeer

Copyright © 2021 Begeuren®, Alle rechten voorbehouden.

Volg ons op Facebook en Instagram.

Copyright © 2022 Begeuren®, Alle rechten voorbehouden.