het ruikt hier naar liefde
Zorgende geuren verhogen het welzijn

Iedereen associeert de zorgsector met de typische geur. De zogenaamde ziekenhuisgeur. Geef toe dat je direct weet waarover het gaat. Ontsmettingsproducten, gels of zalfjes. Of andere onaangename geuren waarover we niet verder gaan uitweiden. De producten zijn onmisbaar. De menselijke geuren zijn onvermijdelijk. Het gevolg van deze geuren? Bezoekers willen snel weer naar huis. Patiënten voelen zich nog slechter dan voordien. Hoe pak je dit aan? Het antwoord ligt niet bij allerlei commerciële geurproducten. Deze zijn chemisch samengesteld en slecht voor de gezondheid. Allesbehalve goed voor een zorgcentrum. Het antwoord ligt wel bij het wegnemen van die geuren. Het zogenaamde ontgeuren. Dankzij dit ontgeuren ruikt het in jouw zorgcentrum niet langer naar zorg.

 

Hoe ontgeur je jouw zorgcentrum?

Jouw personeel is overbevraagd. Ze hebben de handen vol om iedereen de gepaste zorg te geven. Ze kunnen zich niet bezighouden met sprays of andere toestanden om die typische zorggeur weg te werken. Daarom gebeurt ontgeuren automatisch. Je koppelt het geurtoestel aan je ventilatiesysteem. Zo verspreidt de ontgeurder zich vanzelf over het volledige gebouw. Heb je schrik voor de gezondheid van je bewoners of patiënten? Dat is helemaal niet nodig. Het ontgeuren gebeurt met aroma’s van 100% natuurlijke oorsprong. Na het ontgeuren komt een subtiel en aangenaam aroma je neus tegemoet. En dat heeft alleen maar voordelen voor het welzijn van iedereen in je zorgcentrum.

Het positieve effect van ontgeuren in je zorgcentrum

Bij de typische ziekenhuisgeur gaat het stressniveau omhoog. Je hebt zorg nodig wegens een probleem. En de oplossing is in vele gevallen onaangenaam maar noodzakelijk. De spanning stijgt als je de eerste stap binnen zet.

Neem die ziekenhuisgeur weg en de beleving is instant helemaal anders. Je stress en angst nemen af. De geur wekt herinneringen op. Het welbevinden stijgt. Je krijgt meer eetlust en sterkt sneller aan. Je positief humeur bevordert het herstelproces. En je bezoekers zitten meer op hun gemak en houden je langer gezelschap. Verander de geurbeleving in je zorgcentrum en zet in op de gezondheid van je bewoners, patiënten en medewerkers.

Volg ons op Facebook en Instagram.

Copyright © 2022 Begeuren®, Alle rechten voorbehouden.