het ruikt hier naar liefde
De bewezen voordelen van de geur van lavendel

Lavendel werd ook wel eens “het blauwe goud” genoemd. De voordelen van de essentiële oliën van de blauw-paarse bloemen waren al lang gekend. Zo werden ze in het oude Rome gebruikt om de mannenbaden te parfumeren en zo insecten en ziekten weg te houden. De Grieken gebruikten de geur als parfum en bij de Egyptenaren werd het verwerkt in wierook.

Tegenwoordig wordt de geur gebruikt in tal van zepen, shampoos, poetsmiddelen, … We associëren het vaak met de geur van vakantie omdat lavendel weelderig groeit in de zuiderse en mediterrane landen, vaak vergezeld van tijm of rozemarijn.

De naam “lavendel” komt van het Latijnse werkwoord “lavare”, omdat de bloemen gebruikt werden om wonden te wassen, zowel fysiek als emotioneel. Nog steeds is het geweten dat het aroma van lavendel kalmerend en rustgevend is. Ook zijn de lavendelextracten nuttig ter bestrijding van angst en stress. De geur helpt de geest te ontspannen en bevordert een betere slaap.

Al deze voordelen van de geur van lavendel werden onlangs bewezen door Japanse onderzoekers. Een groep muizen werd onderworpen aan de geur van lavendel, een andere groep niet. Terwijl alle ander omgevingsfactoren dezelfde waren, was het duidelijk merkbaar: de eerste groep diertjes waren meer ontspannen dan de tweede groep.

De aanhoudende coronacrisis zorgt voor heel wat stress en spanningen bij mensen. Hoe zou het zijn mocht je die stress en spanning bij je klanten, cliënten of patiënten een beetje kunnen wegnemen?

Begeuren® verwerkt de essentiële oliën van lavendel in alle geuroplossingen:

Voor meer informatie of het plaatsen van een bestelling, contacteer me:
>> Via Messenger
>> Stuur “geur” naar +32 476 32 53 44 

Copyright © 2020 Begeuren®, Alle rechten voorbehouden.

Volg ons op Facebook en Instagram.

Copyright © 2022 Begeuren®, Alle rechten voorbehouden.