het ruikt hier naar liefde
De invloed van geur in de wereld van de sport

Sport is passie. Recreatief of professioneel. Bij allebei geef je je volledig. Het is het moment om je hoofd leeg te maken. Om het allerbeste van jezelf te geven en zo effectief de beste te zijn. Iedereen sport op zijn of haar manier. Maar iedereen die het doet heeft nood aan die uitlaatklep. Sporten is goed voor lichaam en geest. Toch is er meestal een storend element bij het sporten. De zweetgeur blijft in sportzalen of kledij hangen. En laat geur net die prikkel zijn die het verschil maakt in gedrag en prestaties. Lees verder en ontdek de invloed van geur in de wereld van de sport.

Geur bepaalt je gedrag tijdens het sporten

Geuren hebben een heel speciale eigenschap. Ze worden opgepikt door de geurzenuw en gaan rechtstreeks naar het limbisch systeem in de hersenen. Dit gebied is verantwoordelijk voor je emoties. En bijgevolg ook voor je gedrag. Gedrag is een weerspiegeling van je emoties. Hoe beter je je voelt, hoe meer energie je hebt en hoe positiever je gedrag is. In de wereld van de sport betekent de juiste geur dus veel. Natuurlijke essentiële geuren zijn de trigger voor betere sportprestaties. Zorg dat de geuren zich niet vermengen met de zweetgeur. De producten van Begeuren nemen eerst de onaangename geuren uit de omgeving weg. Dit heet ontgeuren. Na het ontgeuren verspreidt het aangename aroma van de natuurlijke geuren zich doorheen de ruimte. Dan hebben deze geuren het beste effect.

Toepassen van geuren in de wereld van de sport

Er bestaan zoveel verschillende sporten. Maar voor elke sport is er een aangepaste geuroplossing. Voor grote ruimtes zoals fitnesscentra of sportzalen. Voor kleedkamers of trailers. Om je met het team optimaal voor te bereiden voor die belangrijke basketbalwedstrijd. Of om je focus scherp te stellen voor die individuele tijdrit.

Er zijn geuren voor alle momenten van de sportprestatie. Voor, tijdens of na het sporten. Er zijn geuren die oppeppen en geuren die de focus vergroten. Er zijn geuren die rust brengen en geuren die energie geven. Zie dit niet als een overweldigend gegeven. De essentiële geuren van Begeuren verspreiden zich subtiel via automatische geurtoestellen, geurkaarsen of sprays.

Geuren boosten het gemoed van de supporters van je sport

Niet alleen de atleet haalt voordeel uit de geursystemen van Begeuren. Het is voor de bezoekers of supporters een verademing om in een aangenaam geurende omgeving te supporteren. En dat heeft onrechtstreeks invloed op de prestaties van de atleet. Het publiek is welgezind en wordt meegezogen in de positieve sfeer van de natuurlijke geuren. Mensen voelen zich goed, gaan meer consumeren en blijven langer napraten. Til als organisator je sportwedstrijd op een hoger niveau met de juiste geuren.

 

Contacteer Begeuren voor het perfecte geursysteem en verbeter sfeer en sportprestaties.

Copyright © 2021 Begeuren®, Alle rechten voorbehouden.

Volg ons op Facebook en Instagram.

Copyright © 2022 Begeuren®, Alle rechten voorbehouden.