het ruikt hier naar liefde
Moeder & kind

Wist je dat een baby al na een paar dagen de geur van mama herkent? De geur van je moeder is in een mensenleven ontzettend belangrijk. Je zal die altijd en overal kunnen onderscheiden. Logisch ook, want de geur is voor ieder mens uniek, zo persoonlijk als een vingerafdruk.

Hoewel je nooit zal kunnen omschrijven wat of hoe de geur van je moeder ook is, toch is reuk het zintuig bij uitstek om verloren gewaande, emotionele herinneringen aan gebeurtenissen op te roepen.

Je herkent het zeker: hoe het vroeger bij je grootmoeder in huis rook, kan je nog gewaar worden door deze geur op te roepen of bij het ruiken van een soortgelijke geur. Denk maar aan de geur van grootmoeders wafels met chocolademelk, dan sta je in één klap naast haar aan het wafelijzer.

Vier je moeder dit weekend of op 15 augustus?

Maakt niet uit. Een moeder vier je nooit genoeg.

Ook omgekeerd blijkt de kracht van geur ongelooflijk sterk. Uit meerdere wetenschappelijke studies is gebleken dat binnen de 24 uur na de geboorte een moeder haar kind weet te onderscheiden door middel van geur. Al tijdens de zwangerschap wordt de reuk van vrouwen gevoeliger en accurater. Ze worden zich meer bewust van geur.

En dat gebeurt niet allemaal toevallig. De lekkere geur die baby’s hebben, is niet meer dan een sterk signaal van de natuur, een onbewuste verleiding met de vraag om gevoed, geliefd en beschermd te worden, van levensbelang dus.

Waarom ik je dit allemaal vertel?

Met deze wetenschap stel ik al jaren de meest ideale geuren samen om het koopgedrag van mama’s en kinderen te beïnvloeden.

Heb je een winkel met kinderkledij, geboortelijsten, speelgoedwinkel of geef je workshops aan zwangere vrouwen? Dan maakt de juiste geur het verschil tussen meer of minder omzet.

Zelfs voor kindercrèches, binnenspeeltuinen en klaslokalen kan de geur het verschil maken in blije of trieste kinderen.

Kies jij voor de geur van succes?

Volg ons op Facebook en Instagram.

Copyright © 2022 Begeuren®, Alle rechten voorbehouden.