het ruikt hier naar liefde
Pas geurmarketing toe en heb een directe impact op meer verkoop, meer omzet en meer winst.

Dat mannen en vrouwen nooit gelijk kúnnen zijn, is een wetenschappelijk bewezen feit. Zelfs op Wereldvrouwendag hoeven we hierover niet te discuteren. Zowel fysiek als mentaal zal er altijd een onderscheid blijven bestaan tussen beide seksen. En dat kunnen we met z’n allen alleen maar omarmen.

Eén van die ongelijkheden, zit in de geurzin. Daarover kon je in een eerder blogbericht al lezen.
Vrouwen hebben gewoon veel meer neuronen in het geurgedeelte van de hersenen. Ze kunnen meer en sneller geuren onderscheiden en gaan bovendien ook heel anders om met geurherinneringen dan mannen.

Hoe je deze wetenschap inzet in je zaak om meer verkoop te genereren of grotere deals binnen te halen, dat lees je hier.

De beïnvloeding van geuren in ons aankoopgedrag is onderdeel van de neuromarketing die al decennia lang door grote merken en bedrijven wordt toegepast. Jij rook vast al de versgemalen koffie bij Starbucks, de naar vanille geurende My Little Pony of de typische geur bij elke attractie in Disneyland Parijs. Stuk voor stuk merken die het gemaakt hebben.
Weet je wat? Dit werkt voor jouw bedrijf of merk ook.

Door geurmarketing toe te passen, heb je een directe impact op meer verkoop, meer omzet en dus meer winst. Geen enkele marketingactie die het beter en sneller kan.

Werkt geurmarketing dan alleen bij vrouwen? Zeker niet!

Net als bij alle zintuigen, zijn er mensen die een beter of net minder goed ontwikkelde neus hebben. Zo zijn er heel wat mannen waarbij hun geurzin een prominente rol speelt in hun job of passie. Denk maar aan chef-koks, sommeliers en parfumontwikkelaars. Daar zijn mannen niet zelden in de meerderheid… Niemand kan ‘het ruiken’ afzetten. Of we nu een goed, minder goed of slecht ontwikkeld reukorgaan hebben, ruiken doet iedereen.

Vandaar het grote belang van geurbeleving in jouw zaak of kantoor: nog voor het eerste woord gesproken is maak je met geur al een eerste indruk. Zorg dus dat het een goede is!

Om de geur in jouw zaak helemaal af te stemmen op je doelpubliek, kan je bij Begeuren® terecht voor een professioneel geurconsult. Onze geurexperte Anne Guffens komt dan langs om haar ‘vrouwelijke’ neus in jouw zaken te steken. Uiterst betrouwbaar dus.

Contacteer Anne voor gratis* geuradvies.

Copyright © 2020 Begeuren®, Alle rechten voorbehouden.

Volg ons op Facebook en Instagram.

Copyright © 2022 Begeuren®, Alle rechten voorbehouden.