het ruikt hier naar liefde
Verleid je klanten met natuurlijke geuren

Geuren spelen een belangrijkere rol dan we zouden denken. Dit gebeurt heel onbewust. Maar als je er goed op let, merk je al snel dat geuren een invloed hebben op je gemoedstoestand. Die gemoedstoestand beïnvloedt dan weer je gedrag. Met andere woorden, geur verandert je gedrag. Jazeker, ook het gedrag van je klanten. Een onaangename geur zal uiteraard een negatieve invloed hebben. Maar aangename geuren brengen de winkelbeleving naar een hoogtepunt.

Geur bepaalt je identiteit

Je runt je winkel met hart en ziel. Je winkel weerspiegelt je eigen waarden en karakter. De stijl van de producten en het interieur, de service, de publiciteit,… Alles weerspiegelt jouw identiteit. Maar heb je al eens stilgestaan bij geur als onderdeel van je merkidentiteit? Met een aangename geur die aansluit bij jouw zaak zet je de puntjes op de i voor de klantenbeleving. Klanten blijven langer binnen, gaan sneller over tot een aankoop én keren terug.

Hoe werken geuren?

We pikken geuren op met de neus. Via de geurzenuw bereiken deze prikkels onze hersenen. Meer nog: ze worden rechtstreeks doorgestuurd naar de zone die instaat voor emoties en gevoelens. Emoties lokken spontane reacties uit die het verstandelijk oordeel omzeilen. Een aangename geur zet je klant aan tot actie. De klant voelt zich goed en koopt aan.

Dat ruikt naar meer

Geurmarketing ondersteunt het totale pakket van de beleving in jouw winkel. Dit resulteert gemiddeld in een omzetverhoging van 7%. Bovendien blijkt uit studies dat 16% van de klanten meer geneigd zijn om opnieuw aan te kopen in een winkel met een aangename geur.

Een geur op maat

Begeuren ® gaat aan de slag met jouw identiteit om de ideale geursamenstelling te creëren. Geuren kunnen maar liefst 40 verschillende emoties naar boven brengen. Ga je voor ontspanning of net voor een sfeer van energie? Of waarom niet een tikkeltje sensueel? Gebruik geurmarketing om jouw boodschap naar de kopers over te brengen.

Spreid de geur

Een geurtoestel is de ideale oplossing voor gezellige winkels met een kleinere oppervlakte. Voor grotere oppervlaktes ga je voor een geurmachine. Deze apparaten verspreiden subtiel en gelijkmatig de optimale dosis geur. Tegelijk gaan ze onaangename geuren weghalen. Dit met 100% natuurlijke aroma’s en producten. Een streling voor de neus en voor het gemoed.

Copyright © 2020 Begeuren®, Alle rechten voorbehouden.

Volg ons op Facebook en Instagram.

Copyright © 2022 Begeuren®, Alle rechten voorbehouden.