het ruikt hier naar liefde
Draag zorg dankzij positief gestemde geuren

Heel wat mensen associëren zorginstellingen met een specifieke geur. Ook wel de ‘ziekenhuisgeur’ genoemd. Dit wekt direct verschillende emoties op. Mensen wachten zenuwachtig hun beurt af in de wachtzaal. Bezoekers zijn blij hun geliefde familielid of vriend te zien, maar maken hun bezoek niet te lang. Patiënten verlangen elke dag om terug naar huis te gaan, niet alleen wegens hun gezondheid maar vooral voor dat vertrouwde thuisgevoel. Gebruik geuren en creëer datzelfde thuisgevoel in jouw ziekenhuis of woonzorgcentrum.

Meer welbevinden met de juiste geur

Welbevinden staat voor de mate waarin iemand zich lichamelijk, geestelijk en sociaal goed voelt. Dit zijn drie essentiële zaken in de gezondheidszorg. De patiënt heeft lichamelijke klachten. Dat is de zichtbare of voelbare reden waarom deze persoon zorg nodig heeft. Het lichaam beïnvloedt de geest, maar we kunnen dit ook omdraaien. De geestelijke of mentale toestand heeft een invloed op het lichamelijk herstel. Bij het sociale aspect spelen bezoekers én medewerkers een cruciale rol. Zij zijn de personen die sociale ondersteuning aan de patiënt of bewoner bieden. Om het lichamelijke aspect te verbeteren kunnen de patiënten op jullie kennis en vaardigheden rekenen. Geuren zijn de ideale manier om het geestelijke en sociale deel van het welbevinden te stimuleren. Zo ondersteunen geuren het proces voor het lichamelijk herstel.

Positief effect van geuren op de geest

Geuren hebben veel mooie eigenschappen, maar ze zijn op één vlak toch wel heel bijzonder. Ze spelen rechtstreeks in op de emoties van mensen, ze omzeilen het verstandelijk redeneren en zetten mensen en hun lichaam aan tot spontane acties. Geuren brengen mensen tot rust. Of geven hen net extra energie. Ze maken hen blij. Ze geven hen een veilig en warm gevoel. Net dat wat jouw patiënten of bewoners nodig hebben om zich ook lichamelijk beter te voelen.

Geuren in een sociale rol, geur is emotie.

Geuren wekken diezelfde gevoelens op bij bezoekers en medewerkers. Bezoekers genieten er van om naar jouw zorginstelling te komen. Ze ervaren de omgeving als aangenaam en houden de bewoners of patiënten langer gezelschap. Ook voor medewerkers dragen de geuren bij aan een aangename werksfeer. In de zorg werken is een roeping. Het vraagt fysiek en emotioneel veel. Stimuleer het welbevinden van je medewerkers. Dit zal hun job en hun contact met de patiënten of bewoners des te aangenamer maken.

Laat je zorgvoorziening Begeuren

Begeuren ® stelt voor jou een geur op maat samen. 100% natuurlijke aroma’s die een gezonde omgeving scheppen. Met een volledig geursysteem voorzien we jouw ziekenhuis, woonzorgcentrum of zorginstelling van een aangename geur tot in het kleinste hoekje. Niet allesoverheersend, maar aangenaam en subtiel, zodat iedereen onbewust een beter gevoel krijgt.

Contacteer Anne Guffens voor geuradvies op maat van jouw zorgverstrekking.

Copyright © 2020 Begeuren®, Alle rechten voorbehouden.

Volg ons op Facebook en Instagram.

Copyright © 2022 Begeuren®, Alle rechten voorbehouden.