Autogeuren

De grote test – Autogeuren

Begeuren® staat in het Nieuwsblad – Gazet van Antwerpen – HLN 14 januari 2023 met de grote test over autogeuren.
Als geurexperten leveren wij, Laura en ik onze bijdrage en ruiken we aan 10 verschillende autogeuren. Je kent het wel zo’n geurtjes die je in de rooster van de radiator plaatst of op het dashboard van je auto. We geven scores van 0 tot 10.
Best wel spannend dat je geuren ruikt en zo je ervaring en expertise deelt zonder de bijsluiter te kennen, noch de merken.
Er waren echt wel veel diverse geuren. Geuren die je er meteen uithaalt gezien onze achtergrond als aromatherapeute, en er zijn andere geuren die we totaal niet kunnen thuisbrengen: een beetje veel van vanalles en niets in feite. Ohhh, toch liever niet.
We blijven de focus houden op natuurlijke geuren met bio ontgeurder, zoals in al onze producten: geursprays, geurkorrels en andere geurende oplossingen die we bij Begeuren® produceren.
Wist je dat meer dan 50 % van de autobestuurders ontevreden zijn over de nare geurtjes in hun wagen? De meeste chauffeurs hebben echt nood aan een fris geurtje om hun bolide steeds proper en keurig te houden.

Het Nieuwsblad/GVA/ HLN 14 januari 2023 De grote test: autoparfum

Geurexperten Anne en Laura ruiken
Frietjes van de frituur die opgepikt worden met de auto, je boterham die je tussendoor al eens in de wagen opeet, huisdieren die vervoerd worden of die vuile schoenen na een wandeling waarmee je in de auto stapt: geurtjes verspreiden zich en na een tijd zal een nieuwe wagen niet meer naar nieuw ruiken. De oplossing: autoparfum. Geurexperten Anne Guffens en Laura Lemmens van Begeuren®.be ruiken aan tien frisse autogeuren. Er waren toppers, maar ook serieuze tegenvallers. “Dit ruikt eerder naar een waterval van mufheid, in plaats van een waterval van frisheid.”

De perfecte autogeur?
“Wat is een goede autogeur? Alles is afhankelijk van het doel dat je voor ogen hebt. Wil je een frisse en aangename geur om je goed te concentreren of kies je eerder voor een comfy-gevoel en wil je een gezellige huissfeer creëren. Bij het eerste gaan we voor geuren als eucalyptus en rozemarijn. Ze verhogen de focus. Voor een meer gezellige sfeer kijken we richting de houtgeuren. Mannen kiezen misschien eerder een stoere geur, zoals een combinatie van musk patchouli en ceder, terwijl het voor vrouwen wat lieflijker en meer bloemig mag zijn. Wil je nare geurtjes elimineren en dus eerder ontgeuren, dan zijn citrus-aroma’s ideaal. Ik denk vooral dat we het niet te gezellig in de auto moeten maken en dat met de focus op verkeersveiligheid de frisse geuren van eucalyptus voor de meest alerte autorit zorgen. Belangrijk is ook dat de geuren niet te straf en overweldigend zijn, daar krijg je hoofdpijn van. Wij stellen met ons bedrijf Begeuren®.be onze eigen geuren samen en kiezen altijd voor natuurlijke aroma’s op basis van etherische oliën. Er zijn ook goede synthetische geuren op de markt, maar een geur die op niks gebaseerd is, dat is een no go.”
Anne Guffens startte in 2009 met Begeuren®.be dankzij haar expertise als aromatherapeute. Met haar bedrijf ontwikkelt ze voornamelijk geur en ontgeuroplossingen voor de retail, de zorg en kantoren. “Geuren zijn emotie. Ze roepen herinneringen op, brengen rust, energie en zoveel meer. Onze neus kunnen we niet afsluiten, aroma’s komen op elk moment binnen via onze neus en maken meteen connectie via het limbische systeem met onze herinneringen en emoties. ”

Bron: Het Nieuwsblad Journaliste: Kizzy Van Horne

 

Geuradvies aanvragen

Hoe groot is je zaak

In welke sector ben je actief