Food for Thought Uganda

 

1 op 3 Oegandese kinderen lijdt aan stunting

Stunting betekent ondervoeding door een veel te eenzijdig voedingspatroon, waarin alle essentiële voedingsbestanddelen ontbreken. Het is van cruciaal belang om juist tijdens de zwangerschap tot de eerste 1000 dagen na geboorte je kind te voorzien van de juiste voeding vol met mineralen en vitaminen. 

Stunting veroorzaakt levenslang een abnormale groei, mentale achterstand door de zwakke ontwikkeling van het brein, en een zwakke immuniteit. En dit proces is helaas onomkeerbaar.

Food for Thought Uganda

Het sociale project onder initiatief van Els De Temmerman omvat een school, een kinderboerderij en een moestuin. Dankzij een 3 daagse opleiding met overnachting verschaft de organisatie kinderen en hun leraars een opleiding waar wordt aangeleerd om planten en gewassen, boordevol vitaminen en proteïnen, te zaaien, te onderhouden en te oogsten.

Patrick Odong, farm manager en landbouwingenieur

Patrick Odong was ooit een kindsoldaat en leidt nu als farm manager en landbouwingenieur de boerderij. Hij geeft er alle praktijklessen aan kinderen en leraars die de 3 daagse opleiding komen volgen. Deze kennis wordt dan meegenomen naar hun dorp, waar de kinderen en hun leraars die op hun beurt weer delen met andere dorpsgenoten.

Facebook Instagram Youtube LinkedIn

 

Steun Food for Thought Uganda

Dit super initiatief willen wij bij Begeuren ® ten volle steunen. Daarvoor organiseren we een actie ten voordele van dit prachtige initiatief.

Bij elke aankoop van een geurkaarsenpakket bij Begeuren® storten wij €1 door naar Food for Thought Uganda.

Bij aankoop van een geurkaarsenpakket, stort Begeuren ® €1 door naar Food For Thought Uganda.